Design Peeters verhuist naar Ambachtenlaan

De zaakvoerders in hun nieuwe vestiging.
Foto Bollen De zaakvoerders in hun nieuwe vestiging.

In amper vier maanden tijd werd de nieuwe vestiging van Peeters Decor, omgedoopt tot Design Peeters, aan de Ambachtenlaan gerealiseerd. De opening moest en zou plaatsvinden in september.


"In september 1932 startte mijn grootvader Staaf de zaak op", zegt Steven Vanhoegaerden. "Hij moest de verfpotten nog met de trein in Brussel gaan halen", gaat Steven verder. Na Staaf namen de ouders van Steven, Christiane en Wim, de zaak over. Nu Christiane en Wim met pensioen zijn, runnen Steven en zijn echtgenote, Claudine, met succes de zaak, samen met de vierde generatie, hun dochter en schoonzoon. "Samen vormen we een team van 17 mensen", zegt Steven.


Als je binnen komt in de nieuwe zaak, heb je langs de ene zijde de eerste Tiense Colora-verfwinkel en langs de andere zijde Tende, de interieurafdeling. Sliding Glass krijgt een enorme boost in de toonzaal. "Zo komen we met een volledig nieuwe productielijn en worden er Sliding Glasses tot vier meter hoogte tentoongesteld", zegt Claudine fier.


Geen bloemen of kransen op de opening. "We steunen een goed doel uit de regio", aldus Steven en Claudine. "Samen met het Regionaal Ziekenhuis H. Hart Tienen en dokter Ann Cornelis willen we ervoor zorgen dat kankerpatiënten in een aangename ruimte moeten wachten voor hun consultaties. Met de centjes van onze gasten kunnen we daar toe bijdragen." (VDT)