David en Rutger openen met Plan-B eerste ‘No Cash Bar’ in Tienen

Betalen met geld is niet mogelijk, enkel elektronisch

Het is nog wat wennen voor David en Rutger, maar de mannen willen er echt iets creatiefs van maken.
Bollen Het is nog wat wennen voor David en Rutger, maar de mannen willen er echt iets creatiefs van maken.
Op de hoek van de Leopoldvest en de Donystraat in Tienen is zopas horecazaak Plan-B geopend. Ondernemers Rutger Cox (32) uit Stok en David Van Balen (43) uit Leuven kiezen voor een ‘No Cash Bar’, waar je dus niet met geld kunt betalen. 

“Hier kun je inderdaad niet met geld betalen, alleen maar met kaarten, Apple Pay en Android Pay”, beamen zaakvoerders Rutger en David. “We willen niemand uitsluiten, maar we gaan er voorlopig van uit dat iedereen wel een bankkaart heeft en die meestal ook op zak heeft. We zien vooral de voordelen. Je kunt snel betalen, wij moeten niets uitrekenen en we hoeven dus ook geen wisselgeld teruggeven. Er is verder ook geen kassa die kan leeggeroofd worden en we moeten niet constant het geld naar de bank brengen. Een eerste test heeft alvast uitgewezen dat zowel jongeren als ouderen probleemloos met hun kaart kunnen betalen.”

Plan-B wil meer zijn dan een gewone zaak waar je iets kunt drinken en eten. “We willen mensen een plek aanbieden om samen te komen, voor cafeïne, creativiteit, coöperatie en plakskes kaas”, lachen Rutger en David. “Als iemand een podium nodigt heeft om op te treden, kan die bij ons terecht. Net als iemand die een workshop wil geven. Maar we gaan zelf ook workshops en andere initiatieven organiseren. Op termijn willen we ook de bovenverdieping hiervoor gebruiken, maar dat zijn voorlopig nog toekomstplannen.” 

Plan-B is elke dag open van donderdag tot zondag. Meer info vind je terug op de Facebookpagina.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Chris Verhoeven

    Veel succes!Toffe zaak met geweldige , smaakvolle,grappige bediening in een geweldig creatief interieur