Bezoek de Suikerfabriek tijdens 'Zoete Dag'

De inrit van de suikerfabriek.
HCH De inrit van de suikerfabriek.
Op zaterdag 10 november organiseert de dienst Toerisme en Erfgoed de 'Zoete Dag'. Dan kunnen bezoekers het productieproces van de Tiense suiker van nabij volgen tijdens de bietencampagne.

Er wordt die zaterdag om 9.45 uur verzamelen geblazen aan het Toeristisch Infokantoor, Grote Markt 6 in Tienen. Daar vertrekt een wandeling onder leiding van een stadsgids naar de Tiense Suikerfabriek. Het bezoek aan de raffinaderij, onder leiding van een suikergids, begint om 11 uur. In de namiddag kunnen deelnemers vanaf 15 uur in museum het Toreke de tentoonstelling 'Doodgewoon! Rituelen van leven en dood in de Romeinse tijd' bezoeken. 

Het programma kan ook in omgekeerde volgorde afgewerkt worden. In dat geval is er eerst een bezoek aan het Toreke, om 10.15 uur. Om 14 uur volgt dan de wandeling naar de Tiense Suikerfabriek, gevolgd door een rondleiding in de raffinaderij om 15 uur.

Inschrijven via het nummer 016/80.57.38.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.