Bewoners heffen glas op einde van werken

Bollen
Gisteravond werden de buurtbewoners van de Lombardstraat, de Bostsestraat en het Torsinplein in Tienen uitgenodigd te klinken op het einde van de werken. Sinds het voorjaar voerden de nutsmaatschappijen er werken uit.

De nutsleidingen in de drie straten werden vernieuwd en het stadsbestuur maakte van de gelegenheid gebruik om ook een nieuw voetpad en nieuwe straatverlichting aan te leggen. Om op het resultaat te klinken nodigde Eandis samen met de stad de buurtbewoners uit voor een hapje en een drankje. "Bedoeling is vooral om samen met iedereen na te kaarten over wat er goed gelopen is en over wat nog beter kan", zegt schepen van Openbare Werken Katrien Partyka (CD&V). "Ook voor de start van de werken hebben we bewoners en handelaars uitgenodigd om de plannen te komen bekijken en bespreken, zodat mogelijke problemen konden aangepakt worden."


En die aanpak lijkt te lonen. "De werken zijn goed verlopen", klinkt het in de buurt. "De aanpassingen zijn een meerwaarde."


Ook bij De Kringwinkel op het Torsinplein zijn ze tevreden over de manier van werken. "Wegwerkzaamheden brengen altijd ongemakken met zich mee en dat weten we. Onze medewerkers hebben dan ook hun uiterste best gedaan om het in de winkel tijdens deze periode, voor henzelf maar ook voor onze kopers, zo aangenaam mogelijk te maken."


(VDT