Apotheek krijgt award voor toegankelijkheid

De awards werden voor de vierde keer uitgereikt door Toegankelijk Tienen.
Christian Hennuy De awards werden voor de vierde keer uitgereikt door Toegankelijk Tienen.
Toegankelijk Tienen reikte voor de vierde maal Awards voor toegankelijkheid uit.

Genomineerden waren binnenhuisarchitect At Home, schoenen Steels, bandagist Serulus en apotheek Pirard. De Awards hadden de vorm van een open deur, symbool voor de toegankelijkheid. Ze werden gemaakt bij Huis in de Stad vzw. Het goud ging naar apotheek Pirard, zilver naar de anderen. Iedereen had ongeveer evenveel stemmen gekregen.


Reeds 10 jaar is Toegankelijk Tienen actief om de stad toegankelijker te maken voor rolwagengebruikers, blinden en slechtzienden, ouders met een kinderbuggy... kortom, voor iedereen.


Vorig jaar heeft Toegankelijk Tienen toch heel wat gerealiseerd. "We namen actief deel aan het uitwerken van de app "On Wheels", waar we de handelaars van Tienen in kaart brachten, al dan niet voldoende toegankelijk. Ook hebben we toen maar liefst 46 oprijplaten uitgedeeld aan Tiense handelaars en we merken toch wel dat deze vrij veel gebruikt worden en een trouw beeld geworden zijn in onze stad Tienen", aldus Paul Vanderveken van CM. De Award werd uitgereikt op 10 maart, om volledig te kaderen in 'Tien voor Tienen'. (HCH)