Anders leren tijdens Buitenlesdag in het Vianderdomein

De leerlingen van de VIA-basisschool Sint-Jozef volgden al eens les in het buitenklasje in het Vianderdomein.
Foto Bollen De leerlingen van de VIA-basisschool Sint-Jozef volgden al eens les in het buitenklasje in het Vianderdomein.
Op donderdag 25 april neemt jeugddienst Tienen samen met Regionaal Landschap Zuid-Hageland vzw deel aan de derde editie van de ‘Buitenlesdag’. Tijdens deze dag laat Milieuzorg Op School (MOS) de scholen kennismaken met lesgeven in openlucht.

Buiten leren, buiten spelen en buiten bewegen zijn leuk en hebben een positief effect op het welzijn en de leerprestaties van de leerlingen. Lichamelijke opvoeding, knutselen of leren over de natuur, maar ook taal- en rekenlessen zijn buiten vaak leuker dan binnen. 

In 2016 werden de nieuwe speeltuin en buitenklas op het Vianderdomein in gebruik genomen. Om dit unieke project weer in de kijker te plaatsen, zet de jeugddienst, samen met Regionaal Landschap Zuid-Hageland vzw, een ‘Buitenlesdag’ op poten voor alle leerlingen van het vierde leerjaar van de centrumbasisscholen. Leerkrachten en leerlingen ontdekken die dag in het Vianderdomein tijdens een sessie van twee uur alle facetten van de buitenklas en het bijhorende educatieve materiaal dat men kan ontlenen bij de jeugddienst. De leerlingen kunnen kiezen uit een gevarieerd aanbod met onderwerpen als bijen, lentebloeiers of bodemhelden. Natuurlijk is er ook tijd om te ravotten en te genieten van de frisse lucht.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.