"Verkeer doet woningen Sint-Hymelinusstraat daveren"

Inwoners in de Sint-Hymelinusstraat, een onverhard wegje.
Bollen Inwoners in de Sint-Hymelinusstraat, een onverhard wegje.
De bewoners van de Sint-Hymelinusstraat maken zich zorgen over het toenemende verkeer in hun straat. "Heel wat mensen gebruiken onze straat en Kattenbos als sluipweg tussen de Vissenakenstraat en de Aarschotsesteenweg", klinkt het.

Gemeenteraadslid Bart Thomas (sp.a) werd afgelopen maand gecontacteerd door een jong gezin uit de Sint-Hymelinusstraat. "Het verkeer in de onverharde weg blijft maar toenemen, vooral tractoren met aanhangwagens en bestelwagens zorgen voor problemen", zegt hij. "Nochtans is het straatje niet geschikt voor gemotoriseerd verkeer. Bovendien hebben de inwoners amper een voetpad en staan ze dus meteen op straat als ze een voet buiten zetten. Dat leidt tot gevaarlijke situaties, zeker met kinderen."


De huizen in de Sint-Hymelinusstraat zijn gebouwd in de jaren '30 en hebben geen funderingen. "Als hier een tractor voorbij rijdt, davert ons hele huis. Onze woningen zijn niet voorzien op de toenemende verkeersdrukte, en op verschillende plaatsen ontstaan er daardoor kleine scheurtjes."


Bart Thomas wil het probleem dan ook op de gemeenteraad bespreken. "De bewoners vragen om in de straat een tweetal paaltjes te plaatsen, zodat de weg alleen nog toegankelijk is voor wandelaars en fietsers. Dat is een voorstel dat ik, nadat ik ter plaatste geweest ben, op de gemeenteraad zal verdedigen." (VDT)