"Regionaal Ziekenhuis Tienen is niet verlieslatend"

Directeur Hans Struyven: "Ons ziekenhuis was in 2017 niet verlieslatend."
Bollen Directeur Hans Struyven: "Ons ziekenhuis was in 2017 niet verlieslatend."
Vier op de tien algemene ziekenhuizen in ons land zijn verlieslatend, zo blijkt uit een financiële studie van Belfius. Maar het Regionaal Ziekenhuis H.Hart Tienen hoort daar niet bij.

"Ons ziekenhuis heeft het boekjaar 2017 afgesloten met 0,7 procent winst op de omzet", zegt Hans Struyven, algemeen directeur van het Regionaal Ziekenhuis Tienen. "Wel zien we de winst voor investeringen verder dalen. In 2016 hadden we nog een rendement van 1,3 procent. Die dalende trend is onder andere te wijten aan de stijgende personeelskosten door toename in anciënniteit en indexaanpassing van de lonen. Maar we voelen uiteraard ook de besparingsmaatregelen van de overheid."

"Bovendien hebben we voor ons kwaliteitssysteem en onze NIAZ-accreditatie zware financiële inspanningen moeten leveren", vervolgt Struyven. "We nemen als ziekenhuis onze voorzieningen voor de toekomst met de hulp van de artsen, en zoeken verder naar efficiëntiewinst, in samenwerking met andere ziekenhuizen. Het samenaankoopproject dat sinds verschillende jaren loopt, is daar een mooi voorbeeld van. De financiële uitdagingen die op ons afkomen zijn echter niet min, zeker met de eengemaakte campus die we willen realiseren."
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Guy Peeters

    Zou het teveel moeite zijn om de wachttijden aan de balie te verbeteren, zieke mensen moeten in Sint Jan soms een uur aanschuiven. En het ligt niet aan de bedienden, die doen hun best maar een man alleen kan geen wonderen doen.