Zo vader, zo zoon: Cirque Central verandert in jongerencafé ClubCentral

Gilles Baert, zoon van eigenaar Joris Baert, staat straks samen met Quinten Ghekiere (verontschuldigd voor de foto) achter de toog van café ClubCentral.
Sam Vanacker Gilles Baert, zoon van eigenaar Joris Baert, staat straks samen met Quinten Ghekiere (verontschuldigd voor de foto) achter de toog van café ClubCentral.
Café Cirque Central op de Markt in Tielt heropent op vrijdag 18 januari de deuren als jongerencafé ClubCentral. 19-jarigen Quinten Ghekiere en Gilles Baert, de zoon van de eigenaar van Cirque Central, staan er vanaf dan achter de tapkraan.

Cirque Central staat al zowat een half jaar te koop, maar sinds kort heeft eigenaar Joris Baert de ‘te koop’-bordjes er weer verwijderd. Joris kocht het café zo’n vijf jaar geleden. Behalve van Cirque Central is hij ook eigenaar van twee cafés en een aantal studentenkoten in Gent. “Daar kruipt veel tijd in en ik moet toegeven dat ik me daardoor de jongste jaren relatief weinig heb aangetrokken van het café in Tielt. Daarom heb ik ook een half jaar geleden beslist om het van de hand te doen. Het stond nog steeds te koop, toen mijn zoon me plots vroeg of hij z’n kans mocht wagen.”

Joris stemde toe en op 18 januari blaast Gilles het café nieuw leven in. Dat doet hij niet alleen, maar samen met goede vriend Quinten Ghekiere, eveneens 19 jaar. Ondanks hun relatief jonge leeftijd hebben de twee al wat ervaring in de horeca. Zo draaide Gilles al mee in een café van zijn vader in Gent en ook Quinten heeft ervaring als barman.

De twee herdoopten het café tot ClubCentral en mikken resoluut op een jonger publiek. “We willen in de eerste plaats de belichting aanpassen, terwijl ook de dj-booth een stuk groter wordt. Verder zullen we achteraan een vipruimte maken en stevig inzetten op de verkoop van flessen, zoals dat ook hoort in een club. Wat evenementen betreft denken we bijvoorbeeld aan een dj-contest of een after school party. Voorlopig zijn we wel enkel op vrijdag-en zaterdagavond open. Van zodra het buiten opnieuw wat warmer wordt, is het de bedoeling dat we zeven dagen op zeven open zijn. En dan zetten we uiteraard ook het terras buiten.”

De letters op de voorgevel van het café zijn recent al aangepast naar 'Club Central'.
Sam Vanacker De letters op de voorgevel van het café zijn recent al aangepast naar 'Club Central'.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.