Wielrenners duiken voor de derde keer terug in de tijd met Guidon Titan

Erg makkelijk ziet het er niet uit om met deze oude fietsen te rijden, maar de heren raakten er veilig en wel mee door het centrum van Tielt.
Sam Vanacker Erg makkelijk ziet het er niet uit om met deze oude fietsen te rijden, maar de heren raakten er veilig en wel mee door het centrum van Tielt.
De derde Grote Prijs Guidon Titan in de Tieltse centrumstraten werd afgelopen weekend alweer een succes. In de Kortrijkstraat stonden weliswaar een pak minder toeschouwers dan bij de zonovergoten editie van vorig jaar, maar dat kon de pret niet drukken.

Voor het derde jaar op rij werden oude koerstruitjes en petjes massaal bovengehaald door zowel wielrenners als toeschouwers. De 125 startplaatsen van de retrokoers - met ongeschoren benen en zonder klikpedalen of versnellingen - waren opnieuw allemaal volzet. De bonte massa ging van start onder begeleiding van rijkswachters, eenwielers, besnorde fotografen op tuffende vespa's en uiteraard de oldtimer waarbij het Rodania-deuntje door de luidsprekers schalde. De meesten doen mee voor het plezier, maar toch werd er ook echt gekoerst. De winst ging dit jaar naar Flor Nachtergaele. De winnaar kreeg behalve de beker van Titan ook een retrotruitje en een vat De Poes. (SVR)