Trajectcontrole Wingensesteenweg nog altijd niet operationeel

De veelbesproken trajectcontrole op de Wingensesteenweg (N327), over een afstand van zes kilometer tussen Tielt en Wingene, werkt nog altijd niet. Meer zelfs: niemand kan voorspellen wanneer dan wél.

Maanden geleden liet Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) zijn partijgenoot en volksvertegenwoordiger Bert Maertens weten dat de trajectcontrole vanaf april operationeel zou zijn. Zes maanden later blijkt dat dode letter. "De installatie moet eerst voorlopig opgeleverd en geijkt worden", klinkt het bij de politiezone Regio Tielt. "Waarom dat nog niet is gebeurd, weten we niet."


Volgens Veva Daniëls, woordvoerster van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), is er nog een netuitbreiding van de stroom nodig: "En dat laat helaas langer op zich wachten dan voorzien. Een datum voor die netuitbreiding is er voorlopig ook nog niet. Maar laat dat geen beletsel zijn voor de weggebruikers, die hun snelheid altijd moeten aanpassen aan de limiet." Dat laatste gebeurt overigens al in zekere mate.


(VHS)