Tielt wordt straks opgefleurd met kleurenloop dankzij ondernemende studenten

De Color Run in Brussel zorgde de voorbije jaren al voor heel kleurrijke taferelen. Tielt weet bij deze aan wat het zich kan verwachten.
Foto De Freine De Color Run in Brussel zorgde de voorbije jaren al voor heel kleurrijke taferelen. Tielt weet bij deze aan wat het zich kan verwachten.
Dertien studenten organiseren op 11 mei voor het eerst een Color Run in Tielt. Het gaat om een recreatieve stratenloop waarbij de deelnemers tijdens het lopen regelmatig een fikse wolk kleurenpoeder over zich heen krijgen. “Deelnemers mogen de meest kleurrijke kilometers van hun leven verwachten.”

Het fenomeen van de kleurenlopen is de voorbije jaren aan een stevige opmars bezig. De Color Runs in Brussel en Oostende lokken elk jaar opnieuw duizenden deelnemers. In onze regio bleef het gebruik van kleurpoeder eerder beperkt tot jeugdbewegingen of  100-dagenvieringen,  maar daar brengt een mini-onderneming van Campus De Reynaert nu verandering in. Dertien leerlingen uit 5 Handel, 6 Handel en 6 Humane Wetenschappen zijn de drijvende kracht achter het initiatief. 

Bij mini-ondernemingen wordt doorgaans een bepaald product verkocht, maar dat leek ons wat te saai. Dus beslisten we om het over een originelere boeg te gooien.

Ilyes Chabchoub (18)

Net als bij een echte onderneming kregen de leerlingen verschillende rollen toebedeeld. Gedelegeerd bestuurder Ilyes Chabchoub (18) geeft een woordje uitleg. “Bij mini-ondernemingen wordt doorgaans een bepaald product verkocht, maar dat leek ons wat te saai. We beslisten om het over een originelere boeg te gooien. In eerste instantie dachten we er over om sportactiviteiten aan te bieden aan onze medeleerlingen over de middag, maar uiteindelijk hebben we beslist om het groter aan te pakken.”

Dertien leerlingen van 5HA, 6HA en 6HU van Campus De Reynaert brengen op 11 mei heel veel kleur naar Tielt
RV Dertien leerlingen van 5HA, 6HA en 6HU van Campus De Reynaert brengen op 11 mei heel veel kleur naar Tielt

“Colorruns zijn tegenwoordig een hype en zo groeide het idee om zoiets ook in Tielt te organiseren. We kregen ondertussen de zegen van het stadsbestuur en op 11 mei worden de straten tussen 17 en 18.30 uur afgezet voor onze Colorfitrun. Het parcours bedraagt 2,5 kilometer en lopers kunnen zoveel rondjes lopen als ze zelf willen. Langs het parcours voorzien we verschillende kleurenzones, waar we de passanten trakteren op een kleurrijke poederwolk. Bij de finish krijgt iedereen een eigen zakje poeder en tellen we samen met een dj af naar een grote afsluitende kleurengooi om 18.40 uur.”

Ook in Oostende wordt al langer elk jaar een ‘Color Run’ georganiseerd. Vorige zomer lokte het evenement duizenden deelnemers naar de badstad.
Benny Proot Ook in Oostende wordt al langer elk jaar een ‘Color Run’ georganiseerd. Vorige zomer lokte het evenement duizenden deelnemers naar de badstad.

Niet schadelijk

“Voor alle duidelijkheid: het poeder kan absoluut geen kwaad. Het veroorzaakt geen irritatie en de vlekken zijn meestal goed te verwijderen, afhankelijk van hoe snel je ze wast. We raden wel aan om kleren te dragen die wat extra kleur mogen krijgen. Als deelnemers hun kleurrijke shirts willen behouden als aandenken kan dat trouwens door de stof met azijn in te spuiten en daarna te strijken. Om de kleuren zo goed mogelijk te laten uitkomen roepen we iedereen op om in een wit T-shirt aan de start te verschijnen. Witte broeken maken het eindplaatje uiteraard nog mooier. Ons doel is eenvoudig: de deelnemers trakteren op de meest kleurrijke kilometers van hun leven. We hopen toch minstens tweehonderd lopers op de been te krijgen.”

Goed doel

De opbrengst van het evenement gaat naar vzw Mivalti. Volwassenen betalen 12 euro om mee te lopen, kinderen 8 euro. Voor groepen vanaf tien personen geldt een voordeeltarief. Wie liever geen witte T-shirt uit de eigen kast haalt kan een gloednieuwe spierwitte T-shirt bestellen via de website van de mini-onderneming.

Inschrijven kan via http://colorfitrun.be/

Een sfeerbeeldje van The Color Run op de terreinen van Tour & Taxis in Brussel
James Arthur / Photonews Een sfeerbeeldje van The Color Run op de terreinen van Tour & Taxis in Brussel
RV1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • JOHNNNY Fold

    Mooi initiatief van een zakenman in spe. Poederen maar !

Video