Ga naar de mobiele website
^ Top

Technotielt zet kunststof en textiel centraal

De Tieltse scholieren konden gisteren al eens kennismaken met de beurs en allerlei workshops volgen.
Foto Couvreur De Tieltse scholieren konden gisteren al eens kennismaken met de beurs en allerlei workshops volgen.
Tielt organiseert dit weekend in de Europahal voor het tweede jaar op rij de tweedaagse job- en opleidingsbeurs Technotielt.

De beurs legt de link tussen opleidingen en jobs in de kunststof- en textielsector in de regio. Veertig verschillende bedrijven stellen er 75 vacatures voor. Verder zijn er ook workshops en activiteiten voor de 1.100 leerlingen uit het lager en secundair onderwijs in Tielt. "De beurs is een enorm succes bij de leerlingen", vertelt Veerle Breemeersch van de Academie voor de Toekomst. "Dit jaar hebben we zelfs 150 leerlingen moeten weigeren omdat er geen plaats meer was."


Het zesde leerjaar van Het Reuzenhuis in Tielt keek met open mond toe hoe een laser hun voornaam in een fractie van een seconde brandde op een meetlatje, dat ze nadien mee naar huis kregen. Even verderop, op de stand van Plastics@Tielt, maakt Victor Van Bruwaene (12) van De Bron zijn eigen gsm-houdertje in plastic. Of hij later ook in de kunststofindustrie wil werken, weet hij nog niet. "Ik wil eerst agent worden."


De beurs is morgen open van 10 tot 13 uur en is gratis. (SVR)

Meer over


Meld een bug