Rus riskeert 2 jaar cel voor inbraken en diefstal van gsm’s ter waarde van 18.000 euro

De Rus sloeg onder andere toe bij Alfa Solutions in Tielt.
Lieven Samyn De Rus sloeg onder andere toe bij Alfa Solutions in Tielt.
Een 32-jarige man, die officieel staatloos is, maar wel geboren werd in Rusland, riskeert twee jaar cel voor een inbraak in een gsm-winkel in Tielt. 

Op 17 juni 2016 werd ingebroken in Alfa Solutions in Tielt. Eerder werd ook al ingebroken in het filiaal in Izegem. In Tielt werd het etalageraam ingeslagen met een zware baksteen. Op camerabeelden was te zien hoe drie dieven de winkel binnendrongen en in amper een halve minuut heel wat etalagekasten leegroofden. De totale buit bedroeg achttienduizend euro aan gestolen gsm’s. De dieven bleven lange tijd buiten beeld, maar in de winkel trof de politie wel een DNA-spoor aan. Dankzij het bloedspoor belandden de speurders uiteindelijk bij Artem N. Hij was in Zweden opgepakt voor andere feiten en daar werd DNA van hem afgenomen. Zo konden de speurders in België de link leggen met de inbraken in Izegem en Tielt. De man is ondertussen op vrije voeten en liet verstek gaan. Hij riskeert twee jaar cel en een boete. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.