Niet iedereen loopt warm voor kerstmarkt 2.0

De kerstmarkt nieuwe stijl werd zaterdagmiddag officieel geopend door burgemeester Els De Rammelaere (N-VA).
Joke Couvreur De kerstmarkt nieuwe stijl werd zaterdagmiddag officieel geopend door burgemeester Els De Rammelaere (N-VA).

De kerstmarkt nieuwe stijl, waarbij de vzw Tieltse Middenstand en Ondernemingen kiest voor één centrale dranktent en tal van standjes met geschenkartikelen van de lokale middenstanders in plaats van tientallen drankstandjes uitgebaat door Tieltse verenigingen, zorgt voor verdeelde reacties bij de Tieltenaren. De ene is voor, maar anderen verkiezen toch het vroegere concept. “Ik vind het echt wel jammer voor de verenigingen dat zij niet meer aan de bak komen”, oordeelt Demmy Ollivier die zichzelf kerstgek noemt. “Maar langs de andere kant is het wel gezellig en vind ik het uitgangspunt dat een kerstmarkt meer moet zijn dan een zuipfestijn wel goed. Misschien moet men proberen om volgend jaar een evenwicht tussen beide te vinden en zowel drankstandjes als geschenkartikelen voorzien. Ook ben ik voorstander om de kerstmarkt volledig rond de Halletoren op te stellen, niet grotendeels in de Tramstraat zoals nu het geval is.” “Ik vrees ook dat er minder volk zal opdagen”, pikt Lennert Ecarnot in. “En dat niet enkel door het mindere weer. De verenigingen brachten vroeger toch wel allemaal hun eigen aanhang mee.” Marie-Rose Spriet is op haar beurt 100% voor de nieuwe insteek. “Er is toch niets leuker dan kerstcadeautjes kopen op een kerstmarkt. Veel mensen gaan speciaal daarvoor kerstshoppen in het buitenland. Nu kan het ook in Tielt.” 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Tod De Four

    Zuipfestijn? Terug polemiek creëren waar geen nodig is. Iedereen zal nu plots zijn cadeaus op de kerstmarkt kopen ipv het buitenland? Wat een ridicule uitspraak :-/ Elke maar dan ook bijna elke kerstmarkt heeft meerdere standjes waar men iets kan drinken. Ik snap echt niet waarom dit diende te veranderen

  • wim Pelgrims

    Het is jammer dat alles voor de tieltse middenstand op de markt moet wijken... De tieltse verenigingen die hun kas altijd wisten te spijzen met de opbrengst van de kerstmarkt vallen in het water... Waar er volk is is er drank... Schaf dan meteen de tieltse feesten ook maar af want ook dit is voor de markt zaken... Daar word ook gedronken en achteraf gevochten.... Jammer voor de talrijke tieltenaren die reeds jaren paraat waren op de oude versie...