Maandelijkse zitdag in dienstencentrum ’t Vijverhof rond waardig levenseinde

Het OCMW organiseert in samenwerking met LEIF (Levenseinde informatieforum) maandelijks een zitdag in dienstencentrum 't Vijverhof in Tielt
Sam Vanacker Het OCMW organiseert in samenwerking met LEIF (Levenseinde informatieforum) maandelijks een zitdag in dienstencentrum 't Vijverhof in Tielt
Vanaf januari kunnen mensen die met vragen zitten rond euthanasie en alles wat daar bij komt kijken elke derde dinsdag van de maand terecht in dienstencentrum ’t Vijverhof. Het OCMW van Tielt slaat daarvoor de handen in elkaar met provinciaal informatiecentrum LEIF.

Sinds de oprichting in 2013 probeert LEIF (Levenseinde informatieforum) zoveel mogelijk mensen te informeren rond een waardig levenseinde. De organisatie breidt de dienstverlening uit en heeft al ankerpunten in Brugge, Roeselare, Oostende en Kortrijk. De Roeselaarse afdeling trekt nu maandelijks een dag naar Tielt. “We willen iedereen doen nadenken en plannen maken rond een waardig levenseinde, ongeacht leeftijd of medische toestand. Correct geïnformeerd zijn is een voorwaarde voor zelfbeschikking”, zegt LEIF-voorzitter André Van Nieuwkerke. “Een op de twee mensen komen later in palliatieve zorg terecht. Het is beter daar nu al op voorbereid te zijn.”

Volgens OCMW-voorzitter Pascale Baert (Iedereen Tielt) leeft de vraag naar informatie wel degelijk. “Tijdens infosessies over zorgplanning of zelfs tijdens lezingen over erfrecht komen er veel vragen naar boven. Met deze samenwerking bieden we daar een antwoord op. Al te vaak horen we nog misvattingen over het wettelijk kader. We moeten mensen correct en tijdig informeren zodat ze een weloverwogen beslissing kunnen nemen.”

De zitdag van LEIF vindt elke derde dinsdag van de maand plaats in ’t Vijverhof tussen 9 en 12 uur. Een afspraak maken kan op 051/40.26.46. De eerste zitdag vindt plaats op dinsdag 15 januari.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.