Leerlingen VTI trainen hun vaardigheden bij Vulkoprin

Leerlingen van 4BM van het VTI in Tielt leren voortaan op de werkvloer bij Vulkoprin. Giani Vermote (15) en Byron Floréal (16), rechts, mochten als eerste even proeven van de praktijk.
Sam Vanacker Leerlingen van 4BM van het VTI in Tielt leren voortaan op de werkvloer bij Vulkoprin. Giani Vermote (15) en Byron Floréal (16), rechts, mochten als eerste even proeven van de praktijk.
De leerlingen van het vierde jaar Basismechanica van het VTI in Tielt krijgen vanaf 14 januari een externe praktijkopleiding in Vulkoprin.

Vulkoprin nv en het VTI werken al jaren samen rond geïntegreerde proeven en stages. Vanaf 14 januari wordt die samenwerking  nog wat uitgebreid. Leerlingen van 4BM krijgen vanaf dan elke maandag acht uur praktijkopleiding in het bedrijf. “De leerlingen volgen een deel van de lessen van de technische en praktijkvakken in Vulkoprin”, legt leerkracht mechanica Erwin Soenens uit. “Daardoor sluiten de lessen aan bij de realiteit op de werkvloer. Monteren van lagers, werken met CNC-machines en nameten zijn thema’s die zowel in de theorie als in de praktijk aan bod komen.”

Ook voor Vulkoprin biedt de samenwerking voordelen. “De leerlingen leren ons bedrijf kennen en maken kennis met onze bedrijfscultuur. Door te investeren in jeugd dragen we bovendien ons steentje bij om technische opleidingen aantrekkelijker te maken en daar kunnen we alleen maar wel bij varen”, besluit manager Leen Maes.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.