Leerlingen knuffelen op speelplaats

Een 'knuffelolifant' (boven) en 'knuffelhond' (onder) poseren met de leerlingen op de speelplaats van het Sint-Jozefsinstituut.
Sam Vanacker Een 'knuffelolifant' (boven) en 'knuffelhond' (onder) poseren met de leerlingen op de speelplaats van het Sint-Jozefsinstituut.
In het Tieltse Sint-Jozefsinstituut werden de leerlingen gisterenochtend op school verwelkomd door twee reuzegrote knuffelberen. Tijdens de pauze kwamen nagenoeg alle jongeren samen op de speelplaats voor een groepsknuffel.

De knuffel was het startschot van het 'peer support'-project, een samenwerkingsverband tegen pesten van Rotary Club Tielt, hogeschool Howest en alle secundaire scholen in Tielt, Ruiselede en Meulebeke. Zestien leerkrachten, van wie twee van het Sint-Jozefsinstituut, worden opgeleid om jongeren te leren hoe ze over hun problemen kunnen praten. "Vroeger was druggebruik de grootste zorg van de middelbare scholen, maar nu is dat pesten. Spijtig genoeg is de drempel om te praten over deze problemen met de leerkrachten te groot", legt Frederik D'hulster, directeur onderwijs van Howest, uit. "In eerste instantie leiden we wel leerkrachten op, maar met het peer support-project is het de bedoeling dat zij op termijn bepaalde jongeren aanstellen als aanspreekpunt." (SVR)

Sam Vanacker