Jonge trucker kan afgeweken wagen niet ontwijken

De hulpdiensten proberen de onfortuinlijke wagenbestuurder uit zijn benarde situatie te helpen.
Hans Verbeke De hulpdiensten proberen de onfortuinlijke wagenbestuurder uit zijn benarde situatie te helpen.
Tyson Van Damme, een 20-jarige trucker uit Tielt, is gisteren op de N58 in Wervik betrokken geraakt bij een zwaar ongeval. Hij botste er met een automobilist die uit de andere richting kwam en van z'n rijvak was afgeweken.

Het ongeval gebeurde om 14.45 uur. "Ik was kort voordien bij Decock Plants in Komen vertrokken met een lading bloemen", zegt trucker Tyson Van Damme (20). "Mijn stiefbroer reed met me mee. Plots zagen we uit de andere richting een donkerkleurige Peugeot komen die afweek van z'n rijvak. Ik remde en week uit, maar een botsing was onvermijdelijk. De auto tolde rond en ik belandde links naast de weg met mijn cabine in de gracht."

Bij bewustzijn

In de vrachtwagen bleef ook passagier Gilles Deplancke (18) uit Zulte ongedeerd. "Ik ben onmiddellijk naar de automobilist gelopen", zegt Tyson. "Hij was nog bij bewustzijn, maar zag er absoluut niet goed uit."


De brandweer haalde de oudere man, van Franse nationaliteit, uit het wrak. Het slachtoffer was bij bewustzijn toen hij naar het ziekenhuis werd overgebracht. Mogelijk veroorzaakte hij ongewild het ongeval toen hij onwel werd achter het stuur. De N58 was urenlang plaatselijk versperd door het ongeval. Het takelen van de vrachtwagen nam behoorlijk wat tijd in beslag.


(VHS)