Groen steunt pendelaars met ‘Valentrein’ op Valentijn

In november 2018 ontstond nog commotie rond de overvolle studententreinen richting Gent op zondagavond. Kort daarna zorgde de NMBS voor extra wagons.
Foto RV In november 2018 ontstond nog commotie rond de overvolle studententreinen richting Gent op zondagavond. Kort daarna zorgde de NMBS voor extra wagons.
Pendelaars die donderdagochtend in Tielt de trein nemen, zullen op het perron verwelkomd worden door leden van Groen. De partij organiseert op 14 februari namelijk in meer dan vijftig stations in Vlaanderen hun jaarlijkse ‘Valentrein’-actie.

“Met deze ludieke actie willen we iedereen die het openbaar vervoer naar z’n werk neemt een hart onder de riem steken”, zegt Filip De Bruyne van Groen Tielt. “Wij willen dat er fors geïnvesteerd wordt in trein, tram en bus. Al te vaak raken pendelaars niet op tijd op hun werk of school, of moeten ze rechtstaan wegens te weinig plaats op de trein. In Tielt is dat niet anders, denk maar aan de problemen op zondagavond met de studententreinen in november. Dat is enorm demotiverend en daarom willen we zij die ondanks alles toch dagelijks de trein nemen bedanken.”

De lokale afdeling van Groen in Tielt zal de pendelaars op donderdag 14 februari verwelkomen tussen 6 en 8.45 uur.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.