Beweging.net Aarsele dankt vrijwilligers

Beweging.net Aarsele organiseerde naar aanleiding van de Week van de Vrijwilliger een dankmoment voor de leden van de partnerorganisaties.
RV Beweging.net Aarsele organiseerde naar aanleiding van de Week van de Vrijwilliger een dankmoment voor de leden van de partnerorganisaties.
De Aarseelse afdeling van Beweging.net heeft naar aanleiding van de Week van de Vrijwilliger een dankmoment voor de partnerorganisaties georganiseerd. Tegelijk werd de actie ‘Mag ik deze kurk van jou?’ in de kijker gezet.

Davy Rosseel van Beweging.net Aarsele bedankte de kernleden van partners Okra, Samana, Femma, KWB-volleybal en het ACV voor hun inzet, waarna ook schepen Vincent Byttebier (CD&V) het belang benadrukte van vrijwilligerswerk. Na het dankmoment was er aandacht voor de kurkinzamelactie van Beweging.net.

Net voor de eindejaarsfeesten lanceerden de provincie West-Vlaanderen, Beweging.net en de West-Vlaamse Milieufederatie namelijk de campagne ‘Mag ik deze kurk van jou?’, om de recyclage van kurk te promoten. Doel is dit jaar één miljoen kurken in te zamelen via verzamelboxen op openbare plaatsen.

In Aarsele staan twee verzamelboxen. De eerste staat achteraan de Sint-Martiniuskerk en de tweede box zal afwisselend opgesteld staan in het parochiaal centrum of in het jeugdontmoetingscentrum van Aarsele. Meter en peter van het project zijn Rosa Depoortere en José Latruwe. Zij zullen de boxen leeghalen.

De ingezamelde kurken gaan naar maatwerkbedrijf De Vlaspit in Scherpenheuvel-Zichem, waar ze gerecycleerd worden tot kurkgranulaat, dat gebruikt kan worden als duurzaam isolatiemateriaal in de bouwsector.

De meter en de peter van 'Mag ik deze kurk van jou?' in Aarsele zijn Rosa Depoortere en José Latruwe.
RV De meter en de peter van 'Mag ik deze kurk van jou?' in Aarsele zijn Rosa Depoortere en José Latruwe.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.