Ga naar de mobiele website
^ Top

Vergeten kaars zet huis in lichterlaaie

Brandweermannen inspecteren na het blussen de woning.
KBG Brandweermannen inspecteren na het blussen de woning.
Op de Tiensesteenweg in Tielt-Winge is gisteren rond 11 uur een woning vernield door een brand. Niemand raakte gewond.

Passanten en buurtbewoners merkten in de voormiddag een hevige rookontwikkeling op die net onder het dak uitkwam. Meteen werden de hulpdiensten verwittigd, die het vuur vrij snel onder controle kregen. Desondanks konden ze niet voorkomen dat zowat de volledige benedenverdieping opging in de vlammen. De bovenverdieping liep dan weer veel water- en rookschade op. De woning werd dan ook onbewoonbaar verklaard.


De bewoners, een Russisch gezin met twee kinderen, waren op het moment van de feiten niet thuis. De vrouw des huizes werd echter in shock afgevoerd nadat ze ter plaatse kwam en de schade zag.


Uit de eerste vaststellingen van brandweer en politie wijst het op een accidentele brand. De vrouw verklaarde later dat ze mogelijk een kaars had laten branden. Iets wat volgens de experts overeenstemt met hun bevindingen over de brandhaard. Het gezin kan voorlopig terecht bij familie en vrienden in de buurt.


Voor de blus- en ruimingswerken werd de Tiensesteenweg tijdelijk afgesloten voor alle verkeer in beide richtingen. (KBG)Meld een bug