N-VA dient klacht in bij gouverneur: De Vlaamse Leeuw niet gespeeld tijdens herdenking 11 november 2018

Klacht is ongegrond volgens burgemeester Rudi Beeken (Open Vld)

Niet de gemeente maar de oud-strijdersverenigingen organiseerde de plechtigheid
Bollen Niet de gemeente maar de oud-strijdersverenigingen organiseerde de plechtigheid

Twee leden van N-VA dienen een klacht in bij de gouverneur omdat de gemeente op 11 november 2018 niet voldaan zou hebben aan de verplichting om ‘het volkslied van de Vlaamse gemeenschap uit te voeren bij officiële plechtigheden, georganiseerd door een gemeente van het Nederlandse taalgebied’. Volgens burgemeester Rudi Beeken (Open Vld) is die klacht echter ongegrond.

Rudi Beeken: “Wat onze Vlaams-nationalistische vrienden over het hoofd zien, is dat niet de gemeente maar de oud-strijdersverenigingen de plechtigheid in Tielt-Winge al jaar en dag organiseren. De gemeente heeft met andere woorden de omzendbrief en het decreet strikt nageleefd, precies zoals ik hen dat vorig jaar bevestigde tijdens de zitting van de gemeenteraad. Zoals zo vaak in het leven, blijkt het dus een kwestie te zijn van de juiste vraag te stellen. Onze boodschap aan N-VA: al doende leert men!”
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marijke Stiers

  Al onze helden die wij herdenken hebben gestreden Niet voor de Vlaamse gemeenschap Niet voor de Waalse gemeenschap Niet voor de Brusselse gemeenschap Maar voor BELGIË En dat willen wij blijven herdenken ! En dit kan enkel met de Brabançonne p.s en dit zeg ik niet zomaar maar uit getuigenissen van de mensen die het zelf hebben meegemaakt en nog konden na vertellen

 • Moehmena Rahous

  Christiaan Goethals en LUC VAN DER VEKEN, de Vlaamse leeuwevlag is meegebracht in de middeleeuwen uit het midden oosten en was een zwarte leeuw op gele achtergrond. Omdat dit nogal schraal oogde heeft een grafische monnik enkele decennia later de tong en klauwen rood gekleurd. Originele middeleeuwse schilderijen en wapenschilden, in het Gents stadhuis en bijlokemuseum, tonen de Vlaamse Leeuw met rode klauwen en tong. Dat is onze officiele vlag, ook voor mij als NVA-aanhanger.

 • Christiaan Goethals

  @LUC VAN DER VEKEN. De echte Vlaamse leeuw is zwart en geel, altijd geweest. Die met rode tong en rode klauwen is een door de Franstaligen opgedrongen leeuw.

 • marc le loup

  tja ovld he! wat denkt ge dat sommige kopstukken als voertaal gebruiken?? waarom noemde de pvv vroeger de pest v...… u weet het he

 • Roger Deprez

  Goed om te weten, als er een probleem is in Wallonië is iedereen eensgezind en als er een probleem is in Vlaanderen zij er tal van verschillen en meningen. Arm Vlaanderen.