Baas bepotelt werknemer tijdens werkreis

De correctionele rechtbank in Leuven waar het proces plaatsvond.
KAR De correctionele rechtbank in Leuven waar het proces plaatsvond.
De zaakvoerder van een bedrijf in technische installaties uit Tielt-Winge moet zich van de rechter psychiatrisch laten behandelen omdat hij tijdens een werktrip een jongere mannelijke werknemer betastte in zijn boxershort. Die laatste krijgt een schadevergoeding van 2.600 euro. 

Peter P. boekte in de zomer van 2017 een hotelkamer met tweepersoonsbed in Gent voor hem en het slachtoffer. Daar kwam het al snel tot ongewenste aanrakingen en bewegingen. Het slachtoffer verliet daarop de kamer en stapte naar de politie. Omdat hij bij de andere bazen in het bedrijf geen gehoor kreeg, legde hij formeel klacht neer. Het was niet de eerste maal dat hij te maken kreeg met seksuele avances van zijn overste. Het slachtoffer had schrik voor represailles en vreesde voor zijn job. De zaakvoerder betuigde zijn spijt voor de rechter. P. werd vervolgd voor ongewenst seksueel gedrag op het werk en aanranding van de eerbaarheid. Sms-berichten tussen de twee partijen bevestigden de versie van het slachtoffer. De rechter achtte de feiten bewezen. De zaakvoerder moet ook elk contact met het slachtoffer vermijden. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


Video