Vanja krijgt na artikel veel steun voor kattenopvang (maar verliest wel drie katten in één weekend)

Vanja met Mr. Pavarotti, die dit weekend overleed
Karolien Coenen Vanja met Mr. Pavarotti, die dit weekend overleed
Na het artikel in onze krant over de kattenopvang in nood van Vanja Vandecasteele boden mensen uit alle hoeken hulp aan. Haar ‘Pink Paws Pet Rescue’ kan immers alle steun gebruiken om het centrum draaiende te houden. Helaas heeft het verhaal ook een zwart kantje, want drie katten zijn intussen overleden. 

In het artikel deed Vanja haar verhaal over de noodstop in de opvang. Door de hoge kosten van onder meer de dierenarts kunnen er momenteel immers geen nieuwe katten meer binnenkomen en is er een wachtlijst. Vanja vangt vooral kwetsbare katten op: gehandicapte, oude en zelfs palliatieve diertjes zitten bij haar. Momenteel zijn dat er 75. Omwille van de financiële problemen werd een crowdfunding op poten gezet door sympathisanten. Zo hoopt men minstens 10.000 euro in te zamelen om weer enkele maanden verder te kunnen.

Queen Jacqueline stierf aan nierfalen
Karolien Coenen Queen Jacqueline stierf aan nierfalen

Drie overlijdens

Afgelopen weekend moest Vanja helaas afscheid nemen van twee katten die in het artikel nog op foto werden gezet. “Na een moment van faam was alles een dag later anders. De dierenarts belde zondag om te zeggen dat de toestand van Queen Jacqueline - de zwarte kattin - achteruit ging en toen ik aankwam bij de dierenarts kon ik haar nog net bijstaan bij haar laatste minuten. Ze is overleden aan nierfalen”, vertelt ze daarover. 

Zondagavond volgde nog meer slecht nieuws. “Barbas Rossa - de rosse kater - had vocht op de longen en kon niet meer zonder zuurstof. De medicijnen sloegen helaas niet aan. Ook Mr. Pavarotti (de kat in de armen van Vanja red.) is ingeslapen. Bij hem weten we helaas niet precies wat de doodsoorzaak is. Zijn toestand ging pijlsnel achteruit. De Universiteit Gent voert een autopsie uit.” 

Onze fotografe zette nog een vierde kattin op foto: Lady Bronze. Haar naam kreeg ze omdat ze op de wereld kwam op de dag dat de Rode Duivels brons haalden op het WK Voetbal. Ze is nog geen jaar oud, maar haar toestand is eveneens zeer slecht. “Ze is één van de palliatieve katten, ik heb helaas een opvang vol sukkelaars”, aldus Vanja.

Barbas Rossa overleed ook dit weekend nadat er vocht op zijn longen zat
Karolien Coenen Barbas Rossa overleed ook dit weekend nadat er vocht op zijn longen zat

Toch kreeg Vanja in het weekend ook tal van positieve berichtjes. Zo stelden enkele lezers kattenvoer ter beschikking. Daarnaast waren er al meteen vier mails van mensen die peter of meter wilden worden (dat kost tien euro per maand). Ook verzorgingsmiddelen en een zak vol rosse centjes werden binnengebracht. “We zijn er nog niet, maar het begin is nu wel gemaakt!”, reageert Vanja. “Er komen al vele mooie reacties en donaties binnen. Mensen geloven echt in mij en dat is hartverwarmend.”

Meer info over de kattenopvang op www.pinkpaws-petrescue.be. Storten kan via paypal via vanja@pinkpaws-petrescue.be of op rekeningnummer BE88377053883941. 

Lady Bronze, ook haar toestand is zorgwekkend.
Karolien Coenen Lady Bronze, ook haar toestand is zorgwekkend.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • kelly stroobantd

    Ken haar van vroeger altijd eentje met een hart geweest.!

  • Anja Marinud

    Die mevrouw verdient in mijn ogen de nobelprijs!!!!