N-VA stelt zich vragen bij 'LOOI NU'

N-VA voorzitter Kris Wollants.
Foto Mine Dalemans N-VA voorzitter Kris Wollants.
Een goed jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen begint het te rommelen in de coulissen van de Looise politiek. Enkele solisten afkomstig van de N-VA en Open-Vld stapten in het project 'LOOI NU', maar oppositiepartij N-VA stelt zich toch vragen bij het project.

Aan het begin van de legislatuur stapten Eric Vangeel en Sara Taels uit de N-VA om solo gaan te varen. Zij slaan nu de handen in mekaar met de Open VLD- raadsleden Carine Meelberghs, Annemie Cypers en OCMW-raadslid Nico Wilms om in het project 'LOOI NU' te stappen, in de rug gesteund door voormalig Loois Open VLD- voorzitter Serge Van den Bossche.


Bij de N-VA leeft het vermoeden dat Bertels de stroman is die de sympathie moet opwekken, maar dat er anderen zijn die aan de touwtjes zullen trekken. LOOI.NU maakt zich sterk dat ze de belangen van de Looienaar beter kunnen dienen wanneer ze niet langer gebonden zijn aan één partij. N-VA Tessenderlo toont zich allerminst verrast.

Geen eiland

"Individualisme steekt overal de kop op. Ook in de politiek," reageert Loois N-VA- voorzitter Kris Wollants. "Onafhankelijke lijsten zijn natuurlijk geen nieuw fenomeen. De praktijk leert snel dat deze avonturiers zonder georganiseerde partijstructuur weinig kunnen uitrichten voor hun gemeente. Zeker niet waar het bovenlokale dossiers betreft. Looi is geen eilandje!" (BVDH)