De partijen doorgelicht

Burgemeester Fons Verwimp
Mine Dalemans Burgemeester Fons Verwimp

Sp.a-SPiL:

Burgemeester Fons Verwimp is opnieuw de lijsttrekker en laat zich omringen door een ervaren ploeg. Advocate Karolien Eens geraakte in 2012 vanop de veertiende plaats in de gemeenteraad en bezet nu de tweede plaats. Inne Peys stijgt van vier naar drie. Dokter Willy Wilms is nu lijstduwer.

CD&V:

Tweede schepen Stefan Govaerts en vierde schepen Alies Smeets vormen het leidend duo van CD&V. Evy Van Doninck stijgt van 14 naar 3. De partij verloor Joris Billen, die vorige keer als lijstduwer het tweede meeste naamstemmen van de partij behaalde. Die rol wordt nu overgenomen door waarnemend schepen Fons Van Genechten. Ook gemeenteraadsleden Nancy Sanen (7), Hugo Bertels (9) en Paula Van Sweevelt (10) blijven aan boord.

Stefan Govaerts
CD&V Tessenderlo Stefan Govaerts

N-VA:

Provincieraadslid Liesbet Geyskens is de nieuwe lijsttrekker, nadat Eric Vangeel zijn ontslag indiende bij de partij. Wel kan de partij nu beschikken over de ervaring van voorzitter Ronny Carmans, die verhuist van Beringen naar Tessenderlo. Hij staat op de tweede plaats, voor Isabelle Kortleven.

Liesbet Geyskens (34).
Repro Karolien Coenen Liesbet Geyskens (34).

Groen:

Dirk Camps is de bezieler die de terugkerende partij de laatste maanden aan de inwoners presenteerde. Opvallend is de aanwezigheid van Joris Billen als lijstduwer. Zes jaar geleden had hij dezelfde positie bij CD&V waar hij het derde meeste stemmen kreeg.

Dirk Camps.
Repro Dalemans Dirk Camps.

Open Vld:

Dokter Orlando Argento is de lijsttrekker van de liberalen. Zijn voorganger Chris Gaethofs staat nu op plaats drie. Nancy Lucas staat tussen de twee heren in. De partij vond 25 kandidaten, met Georges Keusters als lijstduwer.

Orlando Argento
Open Vld Tessenderlo Orlando Argento

LOOI.nu:

Het nieuwe collectief verzamelt heel wat politici met een verleden bij andere partijen. Eric Vangeel en Sara Taels hebben een verleden bij N-VA, Carine Meelberghs, Annemie Cypers en Nico Wilms kwamen in 2012 op voor Open Vld. Lijsttrekker is voormalig Open Vld-voorzitter Serge Van den Bossche. Michiel Bertels, die aanvankelijk naar voren werd geschoven als oprichter, is de lijstduwer.

Lijsttrekker Serge Van den Bossche
Repro Karolien Coenen Lijsttrekker Serge Van den BosscheReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.