Gemeente krijgt rechtstreekse busverbinding met Leuven

De inwoners van Duisburg zullen vanaf 13 juli definitief met de bus naar Leuven kunnen. De gemeente Tervuren en De Lijn hebben een overeenkomst bereikt dat lijn 315 de huidige omleidingsroute door de werken op de Leuvensesteenweg zal blijven volgen.

Sinds maart vorig jaar rijden geen bussen op de Leuvensesteenweg, die volledig heraangelegd wordt. Voor lijn 315 werd een omleiding via Duisburg ingelast. Daardoor kregen de Duisburgenaren een rechtstreekse verbinding met Leuven. Een verbinding die ze op 13 juli, de dag waarop de bussen opnieuw via de Leuvensesteenweg kunnen rijden, dreigden te verliezen. Omdat de inwoners van Duisburg de rechtstreekse verbinding met de studentenstad enorm waardeerden, werd beslist om de route van lijn 315 te behouden. "Zowel voor schoolgaande jongeren als voor werknemers en gepensioneerden is dit een pluspunt", zegt mobiliteitsschepen Mark Van Roy (Groen+). "De inwoners van Duisburg krijgen niet alleen een bijkomende aansluiting op de centrumhalte van Tervuren en het Brusselse metronet maar ook een rechtstreekse lijn van en naar Leuven."


Buslijnen 317, 555, 558, 519 en 526 volgen sinds de start van de werken ook een omleiding, maar zullen vanaf 13 juli hun oorspronkelijke route opnieuw volgen. Ze zullen voortaan gebruik kunnen maken van een 500 meter lange busbaan op de Leuvensesteenweg. (RDK)