Sint en Pieten belonen bestuurders die braaf stoppen voor rood licht aan overweg

Mozkito
Sinterklaas en twee roetpieten zakten woensdagochtend af naar de overweg op de Assesteenweg om toe te kijken of alle weggebruikers braaf bleven wachten voor de gesloten overweg. De actie kadert in een sensibiliseringscampagne van Infrabel.

“De overweg aan het station van Ternat is voor ons een hotspot”, zegt Thomas Baeken, woordvoerder bij Infrabel. “In het verleden werd vastgesteld dat de gesloten slagbomen en rode seinlichten aan de drukke steenweg regelmatig genegeerd worden. Het afgelopen jaar voerden mensen van Securail dit jaar 31 controles uit. Net daarom vroegen we de sint met zijn pieten hier ter plaatse.”

Alle voetgangers, fietsers en bestuurders van voertuigen die netjes bleven wachten aan de overweg kregen van de pieten een mooie beloning. Twee agenten van Securail hielden intussen een oogje in het zeil en wezen mensen op hun eventuele fout, al staken ze ook de duim omhoog naar personen die de regels volgden. De nummerplaat van vier voertuigen werd genoteerd omdat ze toch door het rode licht reden. Zij zullen een boete of een mogelijke dagvaarding voor de politierechtbank mogen verwachten. De minimumboete bedraagt 500 euro.

“Tijdens het eerste semester van dit jaar gebeurden nog 22 ongevallen aan overwegen”, besluit Baeken. “Daarbij vielen vier doden, twee zwaargewonden en zeven lichtgewonden. We zien het aantal ongevallen aan overwegen dalen, maar sensibiliseren blijft dus duidelijk nodig.” 

Mozkito
Mozkito
Mozkito
Mozkito
Mozkito
Mozkito
Mozkito
Mozkito
MozkitoReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.