Parking aan station wordt betalend

De NMBS wil de parking naast het station van Ternat betalend maken. Maar als het van oppositiepartij CD&V afhangt, dan komt die kost niet op de schouders van de inwoners terecht, maar wel van de gemeente zelf.

Raadslid Geert De Feyter lanceerde het voorstel op de voorbije gemeenteraad. "Als de parking betalend wordt, zullen veel mensen hun wagen aan het station Essene-Lombeek achterlaten, waar er niet betaald moet worden", klinkt het. "Wij willen vermijden dat de inwoners uit de omliggende straten en de lokale handelaars daar het slachtoffer van worden. Daarom vragen we dat het fietspad tussen de Borredam en het station afgewerkt wordt vooraleer de betaalparking ingevoerd wordt. En de gemeente en de NMBS moeten ook een derdebetalersysteem invoeren. Onze partij wil niet dat de pendelaars en de handelaars de dupe worden van de invoering van een betaalparking aan het station van Ternat."

Abonnement

"Wij stellen voor dat pendelaars die gedomicilieerd zijn in Ternat, ook een parkeerabonnement krijgen", vervolgt De Feyter. "Op weekdagen moet het eerste halfuur parkeren gratis zijn, in het weekend moet dat een uur zijn. Daarnaast dient de gemeente samen met de NMBS te investeren in betere fietsenstallingen en eindelijk werk maken van een bewaakte fietsenstalling."


Het voorstel werd echter weggestemd door de meerderheid. "Het is niet aan de gemeente om de NMBS te sponsoren", luidde het bij LVB. "Wij werden officieel ook niet ingelicht over deze plannen. We zullen in een commissie beslissen welke maatregelen er genomen kunnen worden." (WDS)