Parkeerverbod van kracht in Industrielaan: “Voetgangers riskeerden hier hun leven”

Industrielaan in Ternat.
Mozkito Industrielaan in Ternat.
In de Industrielaan in Ternat geldt voortaan een parkeerverbod. Die maatregel moet de veiligheid in de industriezone verhogen.

“Auto’s en vrachtwagens staan vaak langs de zijkant van de straat geparkeerd”, weet burgemeester Michel Vanderhasselt (CD&V). “Omdat er in de Industrielaan geen voet- of fietspaden zijn, stellen we hier vaak levensgevaarlijke situaties vast. Voetgangers die in het donker de rijweg gebruiken omdat er auto’s geparkeerd staan, we zien het hier elke dag weer. De zwakke weggebruiker riskeert hier vaak zijn leven.”

Volgens Vanderhasselt werd het parkeerverbod acht maanden geleden al goedgekeurd op de gemeenteraad. “Maar de uitwerking ervan liet al die tijd op zich wachten”, luidt het. “Nu hebben we even doorgeduwd om het parkeerverbod toch in te voeren. Komende week zullen we de foutparkeerders nog verwittigen en een briefje onder de ruitenwisser stoppen om het parkeerverbod bekend te maken. Vanaf eind deze maand volgen er boetes voor foutparkeerders.”
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Willy De Smedt

    Het wegdek is dringend aan vernieuwing toe. Momenteel is het wegdek in zeer slechte toestand en met al dat zwaar verkeer en het sluipverkeer van en naar het winkelcomplex The Leaf wordt het alleen maar erger. Er is aan beide zijden van de weg nog ruimte beschikbaar voor voet- en/of fietspad.

  • Isabelle Sansen

    Deze morgen stonden er toch nog verschillende wagens en vrachtwagens geparkeerd zonder briefje onder de ruitenwisser. Deze staan daar dus voor het hele weekend.

  • Wendy Verbeken

    Waarom geen voet/fietspad aanleggen?