Niels Spotbeen: "Tof om tegen mijn broer Xander te spelen"

KSKL Ternat

PROVINCIALE 2B

KSKL Ternat begint aan de nieuwe competitie met een thuismatch tegen de buren van VC Groot-Dilbeek. Met Niels Spotbeen en Didier Van der Heyden heeft de thuisploeg twee spelers in haar rangen die vorig seizoen nog bij Dilbeek voetbalden.


"Het is al de tweede keer dat ik de overstap van Dilbeek naar Ternat maak", zegt de 28-jarige Spotbeen. "Twee seizoenen geleden trok ik naar Dilbeek aangezien mijn vader (Marc Spotbeen, red.) daar in het bestuur zat. Ik werd nu opnieuw gecontacteerd door Ternat en zag het zitten om me te amuseren met mijn vrienden. Ik kende nog iedereen bij de club. De sportieve druk is niet zo groot en er heerst een Vlaamse mentaliteit. De kern bleef ongewijzigd en er kwamen een viertal versterkingen bij. Het bestuur legt geen druk, maar zou graag opnieuw naar eerste provinciale gaan. Bij Dilbeek hadden we een jonge groep, in Ternat ligt de gemiddelde leeftijd wat hoger."


"Het is tof dat ik zondag tegenover mijn jongere broer Xander zal staan. Vorig jaar zaten we samen bij Dilbeek. Omdat hij in het buitenland studeerde, speelden we niet zoveel samen. We spelen allebei op het middenveld en zullen zondag vaak in elkaars buurt te vinden zijn." (BDT)