Winkelcentrum heeft nieuwe impulsen nodig

STEM 2018 | DIT MOET BETER IN TEMSE

De Kouterstraat in Temse, momenteel niet bepaald de meest gezellige winkelstraat.
JVS De Kouterstraat in Temse, momenteel niet bepaald de meest gezellige winkelstraat.
Met de herbestemming van de ISA-site en de plannen op de OCMW-site komt een opwaardering van het hele centrum van Temse op de agenda. Alle partijen willen een totaalplan uitwerken, maar welke accenten leggen de partijen?

"Wij willen de Akkerstraat, Gasthuisstraat, Kouterstraat en Pastoor Boelstraat in dezelfde materialen laten heraanleggen, waardoor er een aangenamere sfeer ontstaat", stelt Lieve Truyman (N-VA). "Verder zou het een verbetering zijn om de Kouterstraat in te richten als een éénrichtingstraat. De parkeerplaatsen kunnen behouden blijven. Met eigenaars van leegstaande winkels willen we onderhandelen om startende handelaars kansen te geven."

Ook Luc De Ryck (CD&V) wil ingrepen. "De hele as Pastoor Boelstraat-Guido Gezelleplaats moet een ingrijpende facelift krijgen en aantrekkelijker en veiliger worden met een verkeersluw karakter, groen, rustbanken, sfeerverlichting enzovoort."

Wim Van Rossen (Open Vld) wil een verbinding tussen de aantrekkingspolen. "We hebben de Markt, de kaai, De Zaat en het nieuwe zwembad. Die moeten beter met elkaar verbonden worden, zodat het centrum kan uitgroeien tot een volwaardige kern. Wij willen dat doen met investeringen in de Kasteelstraat en de Kouterstraat, terwijl ook de Wilfordkaai verder ontwikkeld moet worden als toeristisch uithangbord. Wij zetten in op renovatiepremies en op de afschaffing van het betalend parkeren."

Bert Bauwelinck (Tesamen) wil vooral knopen doorhakken. "De Kouterstraat autoluw maken, een mooie bestrating, zithoekjes, groen, plaats voor fietsen, terrasjes: dat lokt volk. Wij willen ook premies om panden te verfraaien, samen met een verlichtingsplan. We willen met zoveel mogelijk mensen komen tot een nieuw 'winkel-Marshallplan'."

Sylvia Rombaut (Vlaams Belang): "Nieuwe, propere straten en een aanpak van de leegstand, onder meer door jonge starters te ondersteunen. Wij willen ook het gratis kortparkeren optrekken naar minstens 30 minuten." Volgens Vincent De Maeyer (Groen) begint alles bij mobiliteit. "We willen een plan voor minder doorgaand verkeer in het centrum en voorrang voor fietsers en wandelaars."
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.