Subsidies voor zuinigere verwarming in bib

De bibliotheek van Temse in de Oeverstraat, waar met Vlaamse steun een volledig nieuwe en energiezuinigere verwarming zal worden geplaatst.
JVS De bibliotheek van Temse in de Oeverstraat, waar met Vlaamse steun een volledig nieuwe en energiezuinigere verwarming zal worden geplaatst.
De gemeente Temse krijgt 40.293 euro subsidies van Vlaams cultuurminister Sven Gatz om te investeren in energiezuinigere culturele infrastructuur. Daarmee gaat de gemeente de bibliotheek in de Oeverstraat een nieuwe verwarming geven.

Minister van Cultuur Sven Gatz (Open Vld) heeft dossiers voor 54 culturele infrastructuurprojecten in heel Vlaanderen en Brussel goedgekeurd. In totaal gaat het om een investeringsbedrag van meer dan 6 miljoen euro in bibliotheken, culturele centra, jeugdverblijfscentra, jeugdhuizen en musea. Eén van de goedgekeurde subsidieprojecten is de bibliotheek van Temse, waarvoor 40.293 euro is uitgetrokken. "Het merendeel van de investeringen gaat naar energiezuinigheid. Het gaat om heel diverse geplande ingrepen, van zuinigere verlichting, vernieuwde beglazing tot milieuvriendelijke verwarmingsinstallaties", aldus mininster Gatz.

In Temse gaat het om de vernieuwing van de verwarming voor de bibliotheek in de Oeverstraat. "Begin 2018 hebben we een gratis energieaudit laten uitvoeren door Eandis. Daarmee konden we in maart een aanvraag indienen voor een subsidie voor energiebesparende maatregelen in culturele gebouwen, met voor ons als doelstelling een nieuwe energiebesparende verwarming te plaatsen in de bibliotheek", aldus cultuurschepen Lieve Truyman (N-VA). In totaal wordt de kostprijs van de hele renovatie van de stookplaats in de bib geraamd op 50.500 euro, zonder BTW en subsidie. Dat moet een besparing opleveren van 47.960 killowattuur, met een terugverdientijd van 15 jaar. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.