Serviceclub Lions Waasmunster-Scaldiana schenkt hoogtestapelaar aan VoedSaam

JVS
De serviceclub Lions Waasmunster-Scaldiana heeft een hoogtestapelaar geschonken aan VoedSaam, het sociaal distributieplatform van voedselreststromen in het Waasland.

Frank Van der Biest, voorzitter van de serviceclub, overhandigde deze week de sleutels van de hoogtestapelaar aan Els Van de Steene, coördinator van VoedSaam vzw. Aan de Krijgsbaan in Temse heeft VoedSaam zijn depot, van waaruit het sociaal distributieplatform van voedselreststromen in het Waasland actief is. “Deze schenking laat ons toe om onze logistieke service aan negen vzw’s en zes OCMW’s in de regio stevig te verbeteren." 

VoedSaam spoort voedselresten op bij verschillende leveranciers, haalt ze bij hen op, stockeert ze in het depot en distribueert ze naar verscheidene partners in het Waasland. Op die manier komt de voeding uiteindelijk terecht bij gezinnen in kansarmoede. De organisatie sluit overeenkomsten af met warenhuizen, KMO’s zoals bakkerszaken, land- en tuinbouwbedrijven, veilingen tot groothandels. “Het stockeren van deze voeding in het depot is een intense logistieke oefening, waarbij een stapelaar onmisbaar is. Tot nu toe konden we steeds een beroep doen op de mankracht en de machine van kringloopwinkel Den Azalee, in wiens magazijn ons depot gevestigd is. Uiteraard zijn we hen hiervoor heel erkentelijk. Door deze schenking hoeven we echter niet telkens in te breken in hun werkschema en kunnen onze vrijwilligers het nodige stapelwerk in het depot zelf uitvoeren”, aldus Van de Steene.

VoedSaam is voortdurend op zoek naar vrijwilligers. “Chauffeurs van de bestelwagen, begeleiders van de ritten, hulp in het depot: het zijn allemaal taken waarvoor mensen zich nog steeds kunnen aanmelden.” Voel je je geroepen om deel uit te maken van de vrijwilligersploeg van VoedSaam? Meer info bij Els Van de Steene op 0492/250.641 of via els.vandesteene@voedsaam.be.

JVSReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.