N41 drie weken onderbroken

De N41 in Temse zal vanaf maandag 16 oktober drie weken lang onderbroken zijn.

De werkzaamheden op de gewestweg tussen de Steenweg Hulst-Lessen (Kettermuit) en de tunnel aan de Dorpstraat (Duivenhoek) gaan dan de laatste fase in. Het doorgaand verkeer moet omrijden via Waasmunster, Hamme en Dendermonde. In die drie weken sluit de aannemer de nieuwe ventwegen aan op de N41. Ook de verharding van de N41, de afwerking van de fietstunnel en de aanplanting van de bomen komen dan aan bod. Tegelijkertijd legt Waterwegen en Zeekanaal nv nieuwe kokers onder de N41 aan tussen de rotonde aan de Duivenhoek en de Durmebrug. De kokers zullen de ontpolderingsgebieden 'Klein Broek' en 'Groot Broek' met elkaar verbinden. "De N41 wordt op twee plaatsen volledig onderbroken: ter hoogte van de aansluiting van de ventwegen op de N41 én ten noorden van de Durmebrug. Het verkeer rijdt in beide richtingen om via het op- en afrittencomplex van de E17 in Waasmunster en via de N446 en Hamme naar Dendermonde", klinkt het bij het Agentschap Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen.


De ventwegen zijn wél beschikbaar voor plaatselijk verkeer en worden ontsloten via de rotonde in Elversele. Lokaal verkeer van en naar de Dorpstraat en de Legen Heirweg rijdt om via de Hogenakkerstraat of via Waasmunster.


Fietsers kunnen in beide richtingen het fietspad langs de westelijke ventweg gebruiken en rijden aan de Durme om via de Mirabrug. Ook de bussen van De Lijn rijden om vanaf de rotonde. Sinds mei vorig jaar is Wegen en Verkeer bezig met de grondige heraanleg van de N41. Info: www.wegenenverkeer.be/temse.


(JVS)