Gemeenteraad wuif 'architect' Freddy Verbeke uit

Burgemeester Luc De Ryck en gemeenteraadsvoorzitter Koen De Jonghe zetten Freddy Verbeke en zijn echtgenote in de bloemetjes.
Foto Kristof Pieters Burgemeester Luc De Ryck en gemeenteraadsvoorzitter Koen De Jonghe zetten Freddy Verbeke en zijn echtgenote in de bloemetjes.
De gemeenteraad van Temse heeft Freddy Verbeke (70) uitgewuifd. Maar liefst 28 jaar zetelde de CD&V-politicus als schepen van ruimtelijke ordening en openbare werken. "Zo werd hij in grote mate de architect van het hedendaagse Temse", zeggen zijn partijgenoten vol lof.

Als schepen van ruimtelijke ordening heeft Freddy Verbeke de voorbije decennia behoorlijk zijn stempel kunnen drukken op de Scheldegemeente. Zo kwamen er heel wat woonwijken bij zoals De Zaat op de site van de voormalige Boelwerf.


Verbeke kwam in 1983 in de lokale politiek, was zes jaar OCMW-raadslid, maar werd in 1989 meteen schepen voor ruimtelijke ordening en openbare werken, bevoegdheden die hij 28 jaar lang behield.


Op zijn 70ste stapt Freddy Verbeke definitief uit de politiek. Behalve een heleboel lofbetuigingen kreeg hij ook de titel van ereschepen.


Verbeke zelf zal zich vooral de dossiers rond waterbeheersing nog lang herinneren.

Memoires

Hij maakte in de marge van de huldiging ook bekend dat hij zijn memoires wil schrijven. Hij zal daarbij ook de steun krijgen van de gemeente. Aan stof tot schrijven zal hij alleszins geen gebrek hebben. Verbeke legde namelijk een opmerkelijk traject af. Hij moest noodgedwongen de schoolbanken al op 15-jarige leeftijd verlaten, maar slaagde er met veel ambitie in om zich op te werken. De collega's in de gemeenteraad prijzen hem vooral voor zijn sterke dossierkennis en sociale bewogenheid.


Als schepen wordt Freddy Verbeke opgevolgd door partijgenoot Eddie Van der Vieren (68), die dus nu de laatste anderhalf jaar van deze legislatuur voor zijn rekening neemt. In de gemeenteraad neemt Miet Van Landeghem zijn plaats in.


(PKM)