Gemeente gaat openbare verlichting vernieuwen

JVS
Deze week zijn er werkzaamheden gestart aan de openbare verlichting in de Kouterstraat, Schoolstraat en Burg. A Heymanstraat, om de oversteekplaatsen veiliger te maken. Ze maken deel uit van een groot actieplan van de gemeente en Fluvius, om over een periode van tien jaar de volledige openbare verlichting op het hele grondgebied te vernieuwen.

Eind 2017 sloot de gemeente Temse een overeenkomst af met Eandis (nu Fluvius), om de openbare verlichting over het hele grondgebied van Temse over te dragen en aan te pakken. Bedoeling is om over een periode van tien jaar alle verlichting te vernieuwen en te ‘verledden’. “Eerst worden de verlichtingspunten aangepakt waarvan de lampen en armaturen uit productie gaan, zodat vervanging bij defect niet meer mogelijk werd. Ook de lampen die een hoog verbruik laten optekenen, worden eerst vervangen. Tegelijkertijd vernieuwt Fluvius indien nodig ook de verlichtingspalen”, schetst schepen voor Patrimonium Hugo Maes (CD&V).

Deze week wordt ook puntverlichting geplaatst op de oversteekplaatsen in de Kouterstraat, Schoolstraat en Burg. A Heymanstraat. “Dat zal ervoor zorgen dat deze oversteekplaatsen een pak veiliger worden door een betere belichting.” Die werken zullen vrijdag 15 februari klaar zijn.

In het actieplan 2019 staan er nog een hele reeks straten opgesomd waar de verlichting dit jaar wordt aangepakt. Vanaf 9 maart komt de Kleine Dweersstraat aan bod, vanaf 24 maart de Kerkstraat, Burmtiendestraat, Hofstraat, Hogenakkerstraat en Moortelstraat. Vanaf 24 april is het aan de Dorpstraat, Jagerstraat, Molenstraat, Oversprongstraat, Ruisstraat, S. G. Boereboomstraat, Schrijnstraat en Smesstraat. Vanaf 24 mei komen de Elsstraat, Korte Landmolenstraat, Potaardestraat, Rupelmondestraat en Steendonkstraat aan bod, vanaf 24 juni de Bolderikstraat, Blindstraat, Bramersdam, Hollebeek, Landmolenstraat, Lauwershoek en Schauselhoekstraat en vanaf 24 juli de Bergstraat, Bokmolenstraat, Burggravestraat, Landbouwstraat, Rotstraat, Stokthoekstraat en Oudestraat. Ook de Dorpsstraat in Elversele en een gedeelte van de Frank Van Dycklaan in Temse worden naar aanleiding van openbare werken meegenomen in deze verledding. “Door het verledden van de openbare verlichting komt het gemeentebestuur afspraken na die ondertekend werden in de Burgemeestersconvenant. Het overschakelen naar het gebruik van ledlampen zal de openbare verlichting heel wat energiezuiniger en duurzamer maken”, aldus schepen Maes.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.