CVO Temse gaat fusie aan met GO!

iStock
Het Centrum voor Volwassenenonderwijs (CVO) gaat in Temse een fusie aan met het gemeenschapsonderwijs (GO!). Door het nieuwe decreet op het volwassenenonderwijs was Temse verplicht een oplossing te zoeken voor het CVO.

Bijna twee jaar lang werd er naar een oplossing gezocht voor het CVO in Temse. Voor het schepencollege waren de belangrijkste punten het behoud en mogelijk de uitbreiding van het volwassenenonderwijs, een gunstige regeling voor het personeel, medezeggenschap vanuit het gemeentebestuur en het behoud van de gebouwen in eigendom van de gemeente. Door een fusie met het gemeenschapsonderwijs is de toekomst van het CVO nu verzekerd, zo stelt schepen van Onderwijs Geert Vandersickel (N-VA). “De gesprekken wezen uit dat het GO! de interessantste fusiepartner is voor het CVO Temse. Drie CVO’s uit het gemeenschapsonderwijs — Janitor-St-Niklaas, Leerstad-Lokeren en Panta Rhei-Gent — en CVO Temse vormen nu vanaf 1 september 2019 samen één nieuw centrum voor volwassenenonderwijs. De naam van dit nieuwe centrum is nog niet bepaald.”

Voor de cursisten verandert er niks. De lessen blijven doorgaan in Temse. Het personeel, zowel vastbenoemden als tijdelijken, behouden hun opgebouwde rechten en anciënniteit. De gebouwen blijven eigendom van de gemeente en de nieuwbouw wordt via een erfpachtovereenkomst ter beschikking gesteld van het GO!. “Bij zo’n belangrijke beslissing is het van levensbelang om iedereen op dezelfde lijn te krijgen. Na vakbondsoverleg spraken de afgevaardigden hun voorkeur uit om mee te stappen in het project van het GO!. Ook het personeel kon al kennismaken met de andere partners. We zijn zeer verheugd dat we dit dossier hebben kunnen afronden nog voor het einde van het jaar. Er is nu voldoende tijd om samen met de partnerscholen het fusieverhaal te schrijven en het volgend schooljaar voor te bereiden, om op 1 september te starten in het nieuwe CVO”, aldus Vandersickel. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.