Twee oproepen voor kleuters in half uur tijd: één (5) steekt zetel in brand, andere (2) op vensterbank eerste verdieping

De brandweer van Stekene is zaterdag in een half uur tijd tweemaal uitgerukt voor incidenten waarbij kleine kinderen betrokken waren. Aan Oost-Eindeken stak een 5-jarig kind per ongeluk een zetel in brand, en in de Molenbergstraat balanceerde een kind van amper 2 jaar op een vensterbank op de eerste verdieping. Beide kleuters kwamen er met de schrik vanaf.

De eerste oproep kwam omstreeks 14.45 uur. Er was brand in een huis aan Oost-Eindeken. De 5-jarige zoon, een kind met een mentale beperking, was met een aansteker aan het spelen en had per ongeluk de zetel in de woonkamer in brand gestoken. Dat veroorzaakte een aanzienlijke rookontwikkeling in het huis. De brandweer en politie waren snel ter plaatse, maar de moeder had gelukkig alert gereageerd. De vrouw had eigenhandig de zetel naar buiten getrokken en zelf geblust met een tuinslang. De schade bleef dus gelukkig beperkt. De brandweer moest enkel nog het huis ventileren.


Alarmerender was een tweede oproep rond 15.15 uur.

Ouders slapen roes uit

Voorbijgangers sloegen alarm toen ze plots een klein kind opmerkten op een vensterbank op de eerste verdieping van een huis in de Molenbergstraat. Getuigen belden aan, maar kregen geen gehoor. De hulpdiensten kwamen ter plaatse en er werd meteen een ziekenwagen gestuurd in het geval het slecht zou aflopen. De brandweer plaatste een ladder en kon het kind in veiligheid brengen. Op de bovenverdieping lagen de ouders hun roes uit te slapen. Beiden waren onder invloed. Er zal nu een onderzoek worden opgestart om te zien of het koppel nog wel bekwaam is voor de opvoeding van hun kind. (PKM)