Nieuwe mobiliteitsraad in de steigers

Kristof Pieters
Het gemeentebestuur van Stekene reageert positief op het voorstel van Groen om een mobiliteitsraad op te richten, waarin burgers en vertegenwoordigers van andere adviesraden aanbevelingen kunnen formuleren voor de mobiliteit in de gemeente.

Groen lanceerde het voorstel in de gemeenteraad en meerderheidspartij Gemeentebelangen heeft aangekondigd om het voorstel te bestuderen waarna het op de volgende zitting ter stemming zal worden voorgelegd. Na goedkeuring zal er een oproep komen naar de inwoners om zich kandidaat te stellen. “De adviesraad mobiliteit, die er dus vermoedelijk komt, heeft een mooie uitdaging”, zegt Luc De Cleir, voorzitter van Groen. “De ongevallen blijven ver boven het Vlaams gemiddelde hangen en de centrumzone wordt door vele inwoners als onveilig aangevoeld, zo bleek uit de bevraging in 2018. Er staan ook nog heel wat grote projecten op stapel zoals de herinrichting van de N403 en de opmaak van een masterplan voor de dorpskern van Stekene.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


Video