Crammerock legt 32.000 gasten in de watten

VAN UITGEBREIDE FOODCORNER TOT MEER SLAAPCOMFORT OP CAMPING

Sien Pieters, Geert Robbrecht en Ruben Van der Linden aan de foodcorner.
Foto Kristof Pieters Sien Pieters, Geert Robbrecht en Ruben Van der Linden aan de foodcorner.
Het festivalterrein van Crammerock opent vandaag de deuren. Al zullen de kassa's gesloten blijven. Voor het zevende jaar op rij is het festival uitverkocht. Er werd niet alleen fors geïnvesteerd in een aantrekkelijke affiche, maar ook in het comfort van de festivalgangers. "Vooral het aanbod aan eten en drank is behoorlijk uitgebreid. Cava en oesters ga je hier niet vinden, maar wel een pak meer kwaliteitsvolle snacks."

In een ontspannen sfeertje werd gisteren de laatste hand gelegd aan de opbouw van het festivalterrein. "We kennen het terrein intussen als onze broekzak en stonden zelfs voor op schema", zegt organisator Geert Robbrecht. "Dit is ook te danken aan de meer dan 500 vrijwilligers waarop we beroep kunnen doen. We hebben hier en daar nog enkele meters meer ingepalmd, maar in grote lijnen is de opstelling dezelfde als vorig jaar. Er is dit keer vooral meer aandacht gegaan naar het comfort van de bezoekers. Het gaat soms om kleine zaken zoals betere ledschermen naast het podium tot praktische handigheden zoals het aanbieden van de mogelijkheid om met payconiq te kunnen betalen. Het aanbod in de foodcorner is ook behoorlijk uitgebreid. We kennen onze gasten en die vragen geen cava met oesters, maar wel kwaliteitsvolle snacks en daar zijn we dit jaar naar op zoek gegaan. Natuurlijk zullen er hamburgers en friet zijn maar dan wel van topkwaliteit. Er is ook oog voor mensen die het iets gezonder willen houden. Zo is het alcoholvrije aanbod verruimd met mocktails en zal er ook een bioappelsapbar staan. Maar uiteraard hoort er ook bier bij een festival. En dat is niet alleen de traditionele pils. Onze streekbierenbar is terug van de partij."

Eigen zeepkist

De grootste uitbreiding is er voor de camping. "Die is een derde groter tegenover vorig jaar en zal 7.000 mensen te slapen kunnen leggen", vult Ruben Van der Linden aan. "Campinggasten zullen niet meer zo dicht op elkaar hun tentje moeten opslaan en wie geen zin heeft om te sleuren met allerlei materiaal, kan ook een kant-en-klare tent huren. Er zal ook meer animatie zijn, want we starten zaterdag met een zumba-sessie en er zullen dit keer maar liefst drie campingconcerten zijn. Zowel Jasper Erkens als Equal Idiots en Absynth Minded staan niet alleen op het podium van het festival maar zullen 's morgens extra vroeg uit de veren zijn om de campinggasten muzikaal wakker te maken. Men kan er ook de Crammerock-zeepkist bewonderen. Die is bekleed met affiches van alle voorgaande edities en laten we door de artiesten signeren om er nadien mee deel te nemen aan de Red Bull Zeepkistenrace op 10 september in Kluisbergen."

Uitverkocht

Dat het festival voor de zevende keer op rij uitverkocht zou zijn, was misschien geen verrassing. "Maar wel dat dit één maand voor de start al het geval was", zegt Robbrecht. "We hebben natuurlijk wel een sterke affiche, maar niettemin blijven we elke keer verwonderd dat het zo'n rotvaart loopt. En niet alleen in onze eigen regio. We verwachten bezoekers uit zeven verschillende landen. Vooral uit Engeland maken er toch een aantal mensen de oversteek, wellicht omdat we Richard Ashcroft op de affiche hebben staan"

Gratis pendelbussen

De deuren van het festivalterrein openen vandaag om 15 uur. De organisatie raadt aan om gebruik te maken van het openbaar vervoer om naar Stekene af te zakken. Er zijn gratis pendelbussen vanaf het station in Sint-Niklaas. Alle praktische info en uurschema's zijn terug te vinden op www.crammerock.be