Chiro brengt pastoor Luc Mertens naar kerk in draagstoel

In een draagstoel werd pastoor Luc Mertens naar de kerk gebracht waar hij voor de laatste keer de mis kwam opdragen.
Kristof Pieters In een draagstoel werd pastoor Luc Mertens naar de kerk gebracht waar hij voor de laatste keer de mis kwam opdragen.

In Stekene is afscheid genomen van pastoor Luc Mertens (51). Die ruilt zijn parochie voor een nieuwe opdracht als pastoor van de vijf parochies van Groot-Maldegem. De jongens en meisjes van de Chiro SAS wilden het afscheid van hun proost echter niet zomaar onopgemerkt voorbij laten gaan. Pastoor Luc kwam op elke bivak langs en hij was ook één van de grote bezielers van de nieuwbouw die momenteel wordt opgetrokken. De chiro kwam hem daarom ophalen aan zijn deur en droeg hem vervolgens in een draagstoel naar de kerk waar hij voor een laatste keer de mis kwam opdragen. “Ik voelde me precies een paus”, lacht de pastoor. “Het doet deugd om op zo’n manier te worden uitgezwaaid.” Luc Mertens zal opgevolgd worden door Marc Van Steen die nu ook al pastoor is in Sint-Gillis-Waas.

In een draagstoel werd pastoor Luc Mertens naar de kerk gebracht waar hij voor de laatste keer de mis kwam opdragen.
Kristof Pieters In een draagstoel werd pastoor Luc Mertens naar de kerk gebracht waar hij voor de laatste keer de mis kwam opdragen.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • jos beverke

    Spijtig dat die moest vertrekken.Ten minste nog een pastoor die naar de essentie ging en niet al dat bijkomstige!Het ga je goed en veel succes in je nieuwe parochie!