"Nog een keer uit de bol deze vakantie"

CRAMMEROCK KENT SPETTERENDE START

Ondanks het vroege uur kreeg Safi gisteren meteen al de handen in de lucht in de Club.
Kristof Pieters Ondanks het vroege uur kreeg Safi gisteren meteen al de handen in de lucht in de Club.
Crammerock heeft zijn start gisteren niet gemist. Zowel op het festivalterrein als de camping startte het feest vanaf de deuren opengingen. Voor veel jongeren is het festival intussen een vaste afspraak op de kalender. "Nog één keer uit de bol gaan voor de school terug van start gaat", klinkt het in koor.

Steeds meer festivalgangers maken er een weekendje Crammerock van en zelfs al woon je achter de hoek; slapen doe je op de camping! Dit jaar zijn er maar liefst 7.000 kampeerders, goed voor bijna de helft van de bezoekers per festivaldag.

Een groep vrienden uit Beveren maakt er ook op de camping een feestje van.
Kristof Pieters Een groep vrienden uit Beveren maakt er ook op de camping een feestje van.

Zware regenbui

De camping was met een derde uitgebreid maar opnieuw volledig volzet. Het geheim van het succes? "Het feestje op de camping is minstens even goed als op het festivalterrein", klinkt het bij een groep vrienden uit Beveren. "We kennen elkaar vanop school en Crammerock is intussen een traditie geworden. Het is al het zevende jaar dat we erbij zijn. De meeste van ons studeren nog en Crammerock is de afsluiter van de vakantie. Er staan goede bands op de affiche, maar de sfeer is voor ons toch het belangrijkste. We brengen evenveel tijd door op de camping als op het festivalterrein. Daarom dat we onze partytent dit jaar extra feestelijk hebben aangekleed. We hebben zelfs eigenhandig een piñata gemaakt."


Het succes van de camping heeft echter ook een keerzijde. Terwijl de eerste bands al op het podium stonden, waren er aan de inkom van het kampeerterrein nog ellenlange wachtrijen. Wie voordeel dacht te halen door kort na de middag al post te vatten, raakte vlot binnen maar kreeg korte tijd later wel een zware regenbui op het hoofd. Dat mocht de pret echter niet drukken. Ook op het festivalterrein mochten de eerste artiesten al meteen op een enthousiast publiek rekenen. Vandaag wordt het feest verder gezet en kunnen de vroege vogels op de camping bij het ochtendgloren al drie concerten meepikken.