Trage weg tussen Burgdreef en golfterreinen blijft open voor wandelaars

De bareel aan de trage weg zorgde voor wat verwarring bij wandelaars.
Lukas De bareel aan de trage weg zorgde voor wat verwarring bij wandelaars.
De trage weg tussen de Burgdreef en de terreinen van de Brabantse Golf in Melsbroek blijft toegankelijk voor wandelaars. Omdat er een tijdje geleden een bareel geplaatst werd, leek het alsof de weg voor iedereen afgesloten was. Maar dat is niet het geval. Paarden, motorrijders en mountainbikers mogen evenwel niet meer door.

Enkele meldingen van verontruste inwoners bij de gemeente brachten de bal aan het rollen. Ze vroegen zich af waarom het wegje dat de Burgdreef met de golfterreinen verbindt afgesloten werd met een bareel. De weg ligt op privé-eigendom en zit in erfpacht bij de Brabantse Golf, waardoor de gemeente met de golf en de boswachter rond de tafel ging zitten. Beide partijen hebben er geen problemen mee dat wandelaars de weg nog gebruiken, op voorwaarde dat iedereen zich aan de regels houdt. Zo moeten honden aan de leiband blijven en moeten de uitwerpselen opgeruimd worden om te vermijden dat er schade aan de golfterreinen berokkend wordt. Wie de regels overtreedt, wordt van het privéterrein gestuurd.

De boswachter plaatste de bareel om paarden, motorrijders en mountainbikers tegen te houden aangezien zij wel schade aan de trage weg toebrengen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.