Politie moet gemoederen bedaren na voetbalmatch

Melsbroek B-Vilvoorde City volledig uit de hand gelopen

Volgens voorzitter Henri Vandervorst van FC Melsbroek werd een van zijn spelers bij de keel gegrepen.
Foto Lukas Volgens voorzitter Henri Vandervorst van FC Melsbroek werd een van zijn spelers bij de keel gegrepen.
De voetbalmatch in vierde provinciale D tussen Melsbroek B en Vilvoorde City is zondag na de match helemaal ontaard. Liefst drie politiepatrouilles moesten tussenbeide komen om de gemoederen te bedaren.

De wedstrijd begon al in mineur, omdat er geen officiële scheidsrechter aanwezig was. "Iemand van Vilvoorde City moest zelf fluiten", zegt voorzitter Henri Vandervorst van FC Melsbroek. “Eerst floot hij correct, maar je zag dat hij bang was voor zijn eigen supporters. Daarom gaf hij een van onze spelers onterecht een rode kaart. Na afloop is hij meteen verdwenen. Er was zelfs geen verslag ingevuld. Wij zijn dan zo eerlijk geweest om een afgevaardigde het blad te laten invullen, zelfs de onterechte rode kaart.”

Naar de keel gegrepen

Vervolgens escaleerde de situatie. “Iemand van Vilvoorde City heeft een speler van ons bij de keel gegrepen. Hij is tien meter met hem achteruit gelopen. Die jongen hapte naar adem. We hebben voor de veiligheid de politie erbij geroepen.”

De voetballer heeft volgens Vandervorst klacht ingediend bij de politie. De club heeft ook een dossier ingediend bij de Belgische voetbalbond en wordt donderdag gehoord.

Voorzitter Faruk Akkus van Vilvoorde City zegt dat 'hun' scheidsrechter belaagd werd door de spelers van FC Melsbroek.
Foto Baert Voorzitter Faruk Akkus van Vilvoorde City zegt dat 'hun' scheidsrechter belaagd werd door de spelers van FC Melsbroek.

De scheidsrechter werd na de match belaagd door de spelers van Melsbroek. Ze wilden hem slaag geven en hij is naar de kleedkamers moeten vluchten

Faruk Akkus, voorzitter Vilvoorde City

Faruk Akkus van Vilvoorde City vertelt een ander verhaal. “De scheidsrechter werd na de match belaagd door de spelers van Melsbroek. Ze wilden hem slaag geven en hij is naar de kleedkamers gevlucht. We hebben de politie gebeld, omdat hij zich bedreigd voelde. Ze zijn met drie patrouilles ter plaatse moeten komen om hem te ontzetten. Hij heeft dan ook een klacht ingediend.”

Vandervorst weerlegt dat verhaal. “Ik ga mijn club verdedigen maar ze moeten in de pas lopen. Vechters worden er meteen uitgezet. Ik kan echter van mijn ploeg niks verkeerds zeggen in dit geval...”

Preventief

De politiezone VIMA (Vilvoorde-Machelen) kwam zelfs in bijstand bij de lokale politie KASTZE. “Het lijkt erop dat we eerder preventief opgebeld zijn geweest, om escalatie te voorkomen”, aldus woordvoerster Catherine Bodet.

Voor wie het nog interesseert: de match eindigde op 2-2.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.