Gemeente neemt maatregelen tegen sluipverkeer

Omdat onder meer de Damlaan, Prooststraat en Lesagestraat in Steenokkerzeel tijdens de spitsuren met sluipverkeer te kampen krijgen, heeft het schepencollege enkele maatregelen genomen om het vele verkeer te weren.
Schepen Wim Mombaerts (Klaver/N-VA) aan de wegversmalling in de Lesagestraat. In afwachting van de ANPR-camera werden er al voorrangsborden geplaatst en ook een zone 30 ingevoerd.
Foto Lukas Schepen Wim Mombaerts (Klaver/N-VA) aan de wegversmalling in de Lesagestraat. In afwachting van de ANPR-camera werden er al voorrangsborden geplaatst en ook een zone 30 ingevoerd.

Nadat eerder al beslist werd om ANPR-camera’s te plaatsen om alleen bestemmingsverkeer toe te laten in de Lesagestraat, werden zopas ook zeven wegversmallingen of vertragende elementen geplaatst in de Lesagestraat, Prooststraat, Keistraat, Damlaan, Achter de Hovenstraat en de Kerckhove d’Exaerdestraat. Daarmee wil men het sluipverkeer ontmoedigen en de snelheid op het traject verlagen. Daarnaast werd een tijdje geleden ook al een zone 30 ingevoerd ter hoogte van het smalle gedeelte van de Lesagestraat. Alle maatregelen kwamen er na overleg tussen de gemeentelijke diensten, de politie, de bewoners en een onafhankelijke mobiliteitsexpert.

“We hopen dat deze maatregelen een goede oplossing zijn, zodat we de verkeersveiligheid in deze straten kunnen verhogen”, zegt schepen van mobiliteit Wim Mombaerts (Klaver/N-VA). “Het gaat om een proefopstelling, dus al deze initiatieven worden geëvalueerd en bijgestuurd waar nodig alvorens over te gaan tot een definitieve beslissing en installatie.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.