Eekhoorns kunnen Moorbosstraat veilig over dankzij brug

De eekhoornburg in de Moorbosstraat in Perk werd vrijdagochtend geplaatst.
Lukas De eekhoornburg in de Moorbosstraat in Perk werd vrijdagochtend geplaatst.
Drie weken nadat een bewoner van de Moorbosstraat in Perk de gemeente vroeg om een eekhoornbrug in zijn straat op te hangen, werd de brug vrijdagochtend ingehuldigd. Het touw moet voorkomen dat eekhoorns doodgereden worden als ze de straat willen oversteken.

Omdat eerder dit jaar enkele overhangende takken van het bos richting de huizen in de Moorbosstraat afgezaagd werden, was het voor eekhoorns niet langer mogelijk om op een veilige manier de straat over te steken voor hun zoektocht naar nootjes in de nabijgelegen tuinen. Gevolg: enkele eekhoorns overleefden het verkeer in de straat niet. En dus vroeg buurtbewoner Eric Bogaerts aan Groen-oppositieraadslid Bart Verstockt om de gemeente aan te sporen een eekhoornbrug te plaatsen. Verstockt zette het punt op de agenda van de gemeenteraad van eind september en kreeg groen licht.

Dankzij de brug kunnen eekhoorns de Moorbosstraat voortaan opnieuw veilig oversteken.
Lukas Dankzij de brug kunnen eekhoorns de Moorbosstraat voortaan opnieuw veilig oversteken.

Toegenomen populatie

Vrijdagochtend werd de brug geplaatst in de Moorbosstraat. “De populatie eekhoorns is net aan het toenemen in het dorp, dus het is zonde dat ze slachtoffer worden van het verkeer", zegt burgemeester Kurt Ryon (Klaver/N-VA). “Twee zelfstandigen uit de buurt hadden via de pers vernomen dat we van plan waren een eekhoornbrug te bouwen en sprongen mee op de kar. Mede dankzij hen kunnen de eekhoorns voortaan opnieuw veilig de straat oversteken.”

De eekhoornbrug in Perk is pas de tweede in heel Vlaanderen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.