Brussels Airport meet voor het eerst grondlawaai

In Steenokkerzeel staan vier meettoestellen die het grondlawaai van Brussels Airport moeten meten.
Lukas In Steenokkerzeel staan vier meettoestellen die het grondlawaai van Brussels Airport moeten meten.
Voor het eerst meet de luchthaven de impact van het grondlawaai op de omgeving. In Steenokkerzeel staan tot de eerste helft van november vier meettoestellen. De gemeente is tevreden dat die vorm van lawaai eindelijk in kaart gebracht wordt.

Terwijl de discussie rond geluidshinder van Brussels Airport voornamelijk over het geluid van opstijgende en landende vliegtuigen gaat, kampen ze in Steenokkerzeel ook met grondlawaai. Dat geluid is afkomstig van activiteiten op het tarmac. “Een van de vormen van grondgeluid wordt veroorzaakt door het proefdraaien van vliegtuigen”, zegt Steenokkerzeels burgemeester Kurt Ryon (Klaver/N-VA). “Dat is verplicht na een onderhoudsbeurt aan de motoren van een toestel. De luchthavenuitbater belooft echter al jaren de komst van een proefdraailoods, maar het blijft voorlopig bij een vage belofte. Het onderzoek van Brussels Airport om het grondlawaai in kaart te brengen, is wel een eerste stap in de goede richting.”

Concreet registreren vier meettoestellen in Steenokkerzeel tussen de tweede helft van september en de eerste helft van november de geluidsimpact van de proefdraaiactiviteiten in de buurt van de luchthaven. De meettoestellen staan in de Gorislaan in Humelgem, ter hoogte van Lo-Molen in het centrum van Steenokkerzeel, ter hoogte van de watertoren op de Kortenbergsesteenweg en aan het Groenveld op de Haachtsesteenweg.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.