Drugscrimineel moet Spaans optrekje afgeven

Veroordeeld drugscrimineel Guy D.G. (49) uit Antwerpen vliegt veertig maanden achter de tralies, ditmaal voor verboden wapenbezit en witwas. Zijn ex-partner Nancy W. (43) kreeg 24 maanden cel, waarvan de helft effectief. De rechtbank verklaarde een bedrag van 312.430 euro verbeurd, met inbegrip van een appartement in Tenerife.

Guy D.G. werd in februari 2008 vrijgelaten onder voorwaarden, nadat hij ruim vijf jaar in de cel had gezeten voor drugshandel, diefstallen en geweldmisdrijven. Hij wilde zijn leven een andere wending geven en ging samen met zijn toenmalige partner twee cafés in Stabroek uitbaten. In 2013 dook zijn naam opnieuw in een drugsonderzoek op. Er waren vermoedens dat hij betrokken was bij de invoer van verdovende middelen, maar bij gebrek aan bewijs werd hij buiten vervolging gesteld.


Het onderzoek legde echter wél onregelmatigheden in D.G.'s financiën bloot. Tussen 2009 en 2014 hadden Guy D.G. en Nancy W. 334.430 euro cash ter beschikking. Bij een huiszoeking werd 41.370 euro daarvan in onder meer de wasmachine en de slaapkamer van hun dochter aangetroffen. De politie vond ook twee pistolen en een stroomstoottoestel.


De oorsprong van het geld was volgens de procureur niet gekend en kon niet legaal zijn. Het werd geïnvesteerd in de inrichting van de cafés, er werden leveranciers mee betaald en het stel deed er privéaankopen mee, zoals een appartement in Tenerife, of ging op reis. (PLA)